Workshops en trainingen

Workshops

Talentontwikkelingsmodel "leren vanuit je hart":

Wil je dat alle kinderen leren geloven in hun eigen kracht? Hartkracht werkt met het zelf ontwikkelde talentontwikkelingsmodel "leren vanuit je hart". Via dit model leer je als organisatie en/of leerkracht om kinderen te benaderen vanuit hun kracht, talenten en kwaliteiten.

Tijdens deze workshop ga je ook aan de slag met het Hartkrachtspel.  Met dit spel kom je middels vragen alle onderdelen van het talentontwikkelingsmodel tegen. Je gaat met elkaar in gesprek en geeft elkaar feedback. Dit hele proces leidt tot meer begrip voor elkaar, waardoor er meer verbinding ontstaat in jouw team

Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor jouw team? Neem gerust Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Stressloos lesgeven = Stressloos leren 

Stress kan ervoor zorgen dat je topprestaties levert, maar dan wel de juiste hoeveelheid stress. Regelmatig lees je dat je juist stress nodig hebt om te presteren. Dit is ook zeker zo. Maar elk individu heeft een bepaalde mate van stress nodig om optimaal te presteren. Na deze prestatie, is de bedoeling dat de stress weer afneemt en jouw lichaam weer kan ontspannen. Wanneer je echter  teveel stress ervaart, ga je alleen maar slechter presteren, sta je 'stijf van de spanning' en ook wanneer de stress te lang aanhoudt worden je prestaties alleen maar minder. Het is dus zaak om te leren hoe jij jouw lichaam weer in balans kunt krijgen. De kracht en balans van leerkrachten zorgt voor balans en kracht van jouw leerlingen. In dit proces is het dus belangrijk dat jij als leerkracht de kennis hebt en dit ook kan toepassen in jouw leven. Stressloos lesgeven zal zo leiden tot Stressloos leren.
 
Leerkrachten krijgen in deze workshop  handvatten om beter te leren omgaan met stress. Wanneer je als leerkracht in balans bent en weet wat je kunt, straal je dit ook uit naar kinderen. Naast de balans van de leerkracht is het belangrijk om kinderen te leren omgaan met stress en hen te leren geloven in hun eigen kracht.
 • Voordelen en nadelen van leren met stess
 • Hoe herken je stress bij jezelf en anderen
 • Praktijkoefeningen waar je direct mee aan de slag kunt

Wil je meer informatie over deze workshop? Neem gerust Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met mij op.

Meer bewegen in het onderwijs: 'leef je uit' en relax!

Leer meer over het belang van beweging voor de ontwikkeling van kinderen. Beweging inzetten om meer uit kinderen te halen. Waardoor kinderen zelf leren hun energie te reguleren en stress te verminderen. Beweging is onmisbaar om optimaal te kunnen leren.

 • De voordelen van beweging voor welzijn en leerprestaties
 • Op welke manier kun je beweging inzetten in het onderwijs
 • Welke voordelen heeft het voor jou als leerkracht
 • Praktijk oefeningen waar je direct mee aan de slag kunt
Wil je meer weten over deze workshops? Neem gerust Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met mij op. 
 

Trainingen

Stressloos lesgeven = Stressloos leren

Als leerkracht sta je soms onder grote druk. Enerzijds  de eisen waaraan je moet voldoen vanuit de school. Anderzijds de mogelijkheden die er zijn binnen de klas.

Ervaar jij als leerkracht druk en stress als je voor de klas staat? Dan is deze training iets voor jou. Je krijgt handvatten om goed om te gaan met stress, zodat je zonder stress kunt lesgeven. Je leert dat jouw draagkracht in balans moet zijn met jouw draaglast. Wanneer je als leerkracht in balans bent en weet wat je kunt, dan straal je dit ook uit naar de kinderen. Je leert om zelf balans te houden en op welke wijze kinderen stressloos kunnen leren.

Deze training is inclusief

 • Reader
 • Opdrachten voor jezelf
 • Lessen voor kinderen

De training bestaat uit 2 dagen waar de volgende onderdelen aan bod komen:

 1. Fysieke balans
 2. Emotionele balans
 3. Mentale balans
 4. Spirituele balans
In elke training krijg je een deel theorie en praktische handvatten om mee aan de slag te gaan.

Na de training weet jij op welke wijze jij in balans kunt blijven en weet je hoe kinderen Stressloos leren. Je kunt deze kennis toepassen in de klas, waardoor jouw leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Wil je meer informatie over deze training? Neem gerust Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.met mij op. 
 

Hartkracht training

Waar de workshop een introductie is van het talentontwikkelingsmodel “leren vanuit je hart”, gaat de training verder. Ik ga dieper in op de achtergronden. Je krijgt meer inzichten in jouw kracht en invloed op het proces van de ander. Theorie wordt gecombineerd met praktijkopdrachten. Feedback geven aan elkaar speelt een grote rol. De training bestaat uit 4 dagen.De volgende onderdelen komen aan bod:

 • Ik in balans
 • Ik ken mijzelf
 • Wij geven ruimte
 • Wij geven vertrouwen

 Wil je meer weten over deze training? Neem gerustDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.met mij op. We kunnen dan in een vrijblijvend gesprek bekijken wat ik voor jullie organisatie kan betekenen.

.