• hartkracht 2016 003
  • rennen
  • hartkracht 2016 005
  • hartkracht 2016 004
  • hartkracht 2016 002

Leerkrachten

Leerkrachten

Als Leerkracht sta je soms onder grote druk. Enerzijds de eisen waaraan je moet voldoen vanuit de school, de ouders en de leerlingen. Daarnaast heb je te maken met jouw eigen draagkracht. Deze draagkracht moet in balans zijn met jouw draaglast, wil je met energie voor de klas blijven staan.

Mocht daar een disbalans in ontstaan zijn, dan is het zaak om deze weer onder controle te krijgen. Anders dan met kantoorwerk, heeft jouw balans namelijk veel invloed op jouw leerlingen.

De coaching is gericht om jouw kracht weer naar voren te laten komen. In een kennismakingsgesprek, kijken we naar jouw vraag en de beste manier om dit te begeleiden. Er kan gekozen worden voor verschillende vormen van begeleiding of een combinatie van de mogelijkheden. Je krijgt een advies op maat.

Wandelcoaching

Wandelen is een vorm van begeleiden die veel voordelen heeft. Uit onderzoek blijkt dat een wandeling in de natuur helpt depressie te bestrijden en het zelfvertrouwen te herstellen. Naast de natuur, zorgt fysieke inspanning voor meer rust en ontspanning in je lichaam, kun je jezelf beter concentreren en zal stress verminderen.

Afhankelijk van de wensen en doelen is het ook mogelijk om hardlopen binnen de training op te nemen.

HearthMath hartcoherentie training

De optimale fysiologische balans in je lichaam wordt hartcoherentie genoemd. De technologie die hierbij wordt gebruikt is gebaseerd op onderzoek van het HearthMath instituut in de Verenigde Staten. Bij de training maak ik gebruik van biofeedback apparatuur, waar jij 'live' kunt zien hoe gedachten en emoties jouw hart en zenuwstelsel beïnvloeden. Het werkt als een spiegel voor onze emotionele gesteldheid. Je zult ervaren en zien dat negatieve emoties, zoals woede of frustratie, invloed hebben op het welzijn van jouw lichaam.

Het doel van de training is, om te leren hoe je deze innerlijke staat kunt beïnvloeden, waardoor je meer rust ervaart in je leven. Hierdoor kun je beter omgaan met de dagelijkse stress in je leven.

Neem voor meer informatie over de mogelijkheden vrijblijvend Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.met mij op.

Coaching in de klas

Optimale talentontwikkeling kan alleen tot stand komen, wanneer er balans is in de hele situatie. Een optimale wisselwerking tussen de omgeving en de ander is belangrijk voor de ontwikkeling van ieders talenten en kwaliteiten. . Wanneer er gewerkt wordt aan de voorwaarden uit de omgeving, heeft dit positieve gevolgen voor de ontwikkeling van iedereen.

Een probleem wordt in stand gehaouden door de onderlinge invloed die we op elkaar hebben. De kunst is om dit te doorbreken. Hartkracht kijkt niet alleen naar de leerling(en) of leerkracht, maar naar het geheel. Elke vraag staat voor een persoonlijke aanpak.

Aanleiding voor 'Coaching in de klas' kan zijn:

  • Een leerling heeft het moeilijk en beinvloed hierdoor de sfeer in de klas
  • Een leerkracht heeft het moeilijk, waar de leerlingen hinder van ondervinden
  • De sfeer in de klas is niet goed, er zijn conflicten en leerlingen willen niet samenwerken
  • Ouders klagen over een leerling of leerkracht, er moet iets doorbroken worden
Neem gerustDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met mij op voor een vrijblijvend gesprek.
 

Online coaching

Wil je je laten coachen, maar wel op een laagdrempelige, makkelijke en toegankelijke manier?

Zit je al een tijd wat minder lekker in je vel? Online coaching kan dan de oplossing zijn. Je hoeft nergens naartoe en hebt alleen een computer, laptop of tablet en internet nodig. De eerste keer maken we vrijblijvend kennis via de mail en kijk ik wat voor jou kan betekenen. Afhankelijk van deze vraag, krijg je een advies op maat. De intake gaat via skype en daarna hebben we hoofdzakelijk contact via de mail. Ik coach jou graag naar meer balans.

Aanleiding voor online coaching kan zijn:

Je wilt stressloos voor de klas staan en ervaart regelmatig teveel stress. Herken je de kenmerken van chronische stress? Wil je leren hoe je dit kunt omkeren?

Samen kijken we naar jouw vraag en online geef ik jou advies. Ik coach jou naar meer balans in lichaam en geest, jouw balans zal zorgen voor balans in de klas.

Neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met mij op voor meer informatie over deze mogelijkheid.